Иновативните системи за остъкление се изработват с висококачесвени материали. Стъклата са 8мм или 10мм темперирани(закалени). При счупване няма опасност от нараняване, защото стъклото се разпада на малки парченца. Има много плюсове, заради които да изберем тези системи за остъкление.  При изработката им няма ПВЦ или алуминиеви рамки, което осигурява пълноценен изглед. Самата конструкция е направена така, че да имате пълен достъп до всяка една точка на системата, което позволява нейното лесно обслужване и почистване.

Балконите, терасите и верандите са едно много добро място за отдих в домашна обстановка. Обикновено ги остъкляваме, за да може да ги използваме пълноценно през всички сезони.Най-доброто решение е да използваме за целта система за остъкление. Тези системи не нарушават облика на сградите. Изглеждат изчистено, функционално и модерно. Предлагат се различни цветови вариации,  както на профилите, така и на стъклата, с които се изработват системите за остъкление. Може да изберете най-подходящия вариант за Вашия дом, офис, хотел или ресторант.

Системите за остъкление на тераси са много търсени в момента. Те се използват и за остъкление на веранди, летни градини или просто за прегради. Визията на помещението се променя-става по-стилно и функционално. За разлика от остъкленията с дограма системите за остъкление ни осигуряват пълноценен панорамен изглед. Не намаляват видимостта и могат да се изработват и монтират във всякакви форми-прави, овални, трапецовидни. Основното предимство на тези системи за остъкление е възможността стъклата да се прибират в ляво, в дясно или в двата края. Така при хубаво време може изцяло да отворим остъклението и да се наслаждаваме на 100% панорама.

Повечето от нас в днешно време остъкляват терасите си. Предпазването на тези площи от вятър, дъжд, сняг и прах е за предпочитане. Системите за остъкление са едно решение на въпроса: - „С какво да остъклим терасата?”.
Новите системи за остъкление имат много предимства. Едно от тях е, че не намаляват видимостта, за разлика от добре познатите ни остъкления от дограма. Тази причина е достатъчна, за да предпочетем тази система за остъкление. Безрамковата система за остъкление осигурява пряка видимост и не ограничава изгледа.